Ladataan videota...

Keeping Up Appearances eli Pokka pitää-sarja (1990-1995, Erikoisjaksot 1997 ja 2008) on BBC:n suosituin vientituote. Sen kirjoitti komedioiden mestarikirjoittaja Roy Clarke. Puolen tunnin tilannekomedia on maailman suosituin TV-formaatti.

Päätähti Hyacinth Bucket edustaa alempaa keskiluokkaa, mutta pyrkii epätoivoisesti parempiin piireihin. Yleensä hänen yrityksensä epäonnistuvat täydellisyyden tavoitteluun tai sukulaisiin. Hahmon suosion takana piilee realistisuus, koska jokainen voi löytää vastaavia ihmisiä oikeasta elämästä. Suomessa Pokka pitää on muodostunut valtavan suosituksi niin TV-uusintoina kuin kesäteattereissa, joita ei muualla juuri ole.

Hyacinthiä näyttelevä Dame Patricia Routledge (1929-) valmistui englannin kielen ja kirjallisuuden opettajaksi 1950-luvun alussa, minkä jälkeen hänestä tuli näyttelijä. Hänen koulutuksensa näkyy hänen selvässä puheessaan, jolloin englantia on helppo lähteä opiskelemaan. Hyacinthin miestä Richardia näytteli Clive Swift (1936-2019).

keeping up appearances stars the buckets pokka pitää

Facebook-ryhmässämme ja sivullamme käsitellään hänen koko ainutlaatuista uraansa aina 1950-luvulta näihin päiviin asti samoin kuin sarjan muiden näyttelijöiden vaiheita. Mukana on myös paljon harvinaista materiaalia. Tervetuloa!

Facebook-ryhmä

Keeping Up Appearances🌍Patricia Routledge

Facebook-sivu

Hyacinth Bucket💐Dame Patricia Routledge with Others

Dailymotion

Keeping Up Appearances

Sylvi Salonen näytteli Hyacinthia muistuttavan roolin Suomen ensimmäisessä (1978) tilannekomediassa Tankki täyteen, jonka voi katsoa Yle Areenassa.

Kuvat: Sjöberg Bildbyrå, Shutterstock.

Rubikin kuution ratkaisu vain kahdella toistoliikkeellä

Rubikin kuution ratkaisu vain kahdella toistoliikkeellä


YHTEYSTIEDOT
DisqusinTietosuoja.
Disqusissa älä myy tietojani.

Kommenttia

blog comments powered by Disqus

Banner