Ladataan videota...
Vihreä tulos, kuten videolla, merkitsee ettei tietoja ole vuodettu.

Tarkista, vaikka et olisi käyttänyt näitä tietojasi aikoihin, koska dataa voidaan myydä pimeässä netissä myöhemmin ja paljastetut samat tunnukset voivat aiheuttaa muualla suurempaa tuhoa kuin alkuperäisessä tietomurrossa.

Kirjoita sähköpostiosoite ja klikkaa pwned?

Punainen ilmoitus erittelee tietomurrot. Osassa vain sähköpostiosoitteet on vuotaneet ja osassa myös salasanat.

tietomurron tarkistus

Tulos kertoo kuinka monesta ja mistä palvelu(i)sta mitä tietoja on varastettu.

Tilaa ilmoituksia tietomurroista

Voit tilata sähköposti-ilmoituksen Have I Been Pwnedistä: Klikkaa Notify Me-painiketta ylhäällä. Anna sähköpostiosoite. Vahvista sähköpostiin tullut vahvistusviesti klikkaamalla Verify my email. Näet nyt ovatko tietosi vuotaneet? Vahvistusviestin kohdassa click here to unsubscribe voit peruuttaa ilmoitukset.

Samankaltaista palvelua tarjoaa F-Securen Identify Theft Checker. Google voi tarkistaa salasanoja Google-tilin omistajilta, jos käyttäjät ovat myöntäneet sille luvan tallentaa salasanoja.

Rikollisten luomat uskottavat ''tarkistuspalvelut'' keräävät käyttäjätunnuksia salasanoineen, vaikka väittävät tarkistavansa tietomurtoja.

Toimenpiteet tietomurron jälkeen

Muuta heti salasanasi palveluissa, joissa käytät murrettua sähköpostia.

Samoja tunnuksia ei tulisi käyttää muissa palveluissa, koska rikolliset kokeilevat hakkeroimiaan tunnuksia myös muilla nettisivuilla. Erityisesti rahaan liittyviä tunnuksia ei saisi käyttää muualla.

Monivaiheinen tunnistus (käyttäjätunnuksen ja salasanan lisäksi vaaditaan tekstiviestikoodi tai sähköpostivahvistus) kannattaa ottaa käyttöön. 

Huolehdi laitteiden päivityksistä.

Ota varmuuskopioita säilyttäen niitä erillään alkuperäisestä tallennuspaikasta varmistaen, että ne toimivat.

Palveluntarjoaja voi auttaa käyttäjätilin väliaikaisessa sulkemisessa ja palauttamisessa.

Identiteettivarkaudet

Omaehtoinen luottokielto kannattaa, jos henkilötiedot ovat vuotaneet nettiin. Luottokieltoa tarjoavat Asiakastieto ja Dun & Bradstreet. Se antaa lisäsuojaa luotollisissa sopimuksissa, mutta ongelma piilee siinä, että kaikki yritykset eivät tarkista rekistereitä. 

Ohjeet tietomurron uhreille

 
YHTEYSTIEDOT
DisqusinTietosuoja.
Disqusissa älä myy tietojani.

Kommentit

blog comments powered by Disqus